Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Posta’daki köşe yazarlığına son verilen Yazgülü Aldoğan: “Artık internet medyasında kendime yeni bir yol çizeceğim”

Posta gazetesinde 20 yıldır köşe yazarlığı yapan Yazgülü Aldoğan’ın işine son verildi. Haberi sosyal medyadan duyuran Yazgülü Aldoğan, tazminatsız olarak işine son verildiğini yazdı. Aldoğan’ın son yazısı ise 12 Temmuz’da yayımlandı. Aldoğan yaptığı açıklamada, “Posta’da bir zamanlar Yazgülü de vardı ve o gazeteyi gazete yapanlardandı” dedi.

İşine son verilmesi sonrası konuştuğumuz Yazgülü Aldoğan, “sosyal medya paylaşımları diye bir gerekçe öne sürülüyor. Bu çok tutarlı olmayan gerekçe çünkü biliyoruz ki işten çıkarmalarda sosyal medyanın geçerli olması için paylaşımlarda ya ahlaka aykırı olması gerekiyor ya da çok açık bariz küfür ve hakaret ki bunu bile bazen yargıtayın kabul etmediği ve geri döndüğünü biliyoruz” dedi. Aldoğan, “hakkımı hukuk yollarında arayacağım ve gerçekten artık yazılı medyada yazı yazılabilecek bir yer kalmadığı için bundan sonra internet medyasında ben de kendime yeni bir yol çizeceğim” açıklamasında bulundu.

Yazgülü Aldoğan ile yaptığımız söyleşinin tamamı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.