Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uber New York’ta bir yıl boyunca yeni araç ve şoför lisansı alamayacak

Uber ve Lyft gibi online taksi hizmeti veren uygulamalar, ABD’nin en büyük pazar payına sahip şehri olan New York’ta 1 yıl boyunca yeni araç ve şoför lisansı alamayacak. New York Şehir Konseyi’den geçen düzenlemeyle 12 ay boyunca Uber ve Lyft, araç filolarına yeni arabalar getiremeyecek, ehliyet sahibi olmalarına rağmen yeni şoförler ticaret lisansı alamayacaklar. Düzenleme ile şoförlerin alacağı asgari ücret de belirlenecek.

2138566_720x360

New York, bu gibi uygulamalara düzenleme getiren ilk şehir oldu. Şehirde sarı taksiciler ve limuzin şoförlerinin oluşturduğu sendikalar bir süredir New York sokaklarında eylemler yapıyorlardı.Rekabetin artması ve işlerini kaybeden 6 taksicinin intihar etmesi iddiaları ise eylemlerin odak noktasını oluşturuyor. Düzenleme taksiciler ve limuzin şoförleri için zafer olarak nitelendirilirken, Uber ve Lyft şoförleri ise ulaşım ücretlerinin artacağını söylüyorlar.

New York Şehir Konseyi, bir süre önce de, kişilerin ev ve odalarını kiralamak için kullandığı Airbnb adlı uygulama hakkında da düzenleme getirmişti.

New York şehrinde, yaklaşık 14 bin sarı taksi çalışırken, Uber ve Lyft araçlarının sayısının ise 80bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.