Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dolar/TL 6.30’u, Euro/TL da 7.22’yi aşarak rekor tazeledi

Türk lirası, ABD doları karşısında dünkü kapanışına göre yüzde 12’ye yakın değer kaybederek, 6.30 ile tüm zamanların en düşük düzeyini gördü. Bugün yeni ekonomi modelinin açıklanması beklenirken, Financial Times gazetesi liradaki düşüşün euro bölgesine olası etkilerinin Avrupa Merkez Bankası’nı (ECB) kaygılandırdığını yazdı.

Dolar/TL paritesi, 3 saat gibi kısa bir sürede yüzde 12 civarında yükselerek, 6.30 ile tüm zamanların en yüksek rekorunu kırdı. Parite, daha sonra 6’nın altına indi ve dolar, şu anda 5.91 düzeylerinden işlem görüyor.

Böylece Türk lirasının yılbaşından bu yana değer kaybı yüzde 50’yi aştı.  dalgalı kur rejimine geçilmesinden bu yana 2018, henüz tamamlanmamış olmasına karşın Türk lirasının yıllık bazda en kötü performans gösterdiği yıl oldu.

Euro da benzer şekilde yüzde 8 değerlenerek, tüm zamanların en yüksek düzeyine ulaştı. 7.22 TL ile rekor kıran euro, daha sonra hafif gevşedi ve 6.80’in altında işlem görmeye başladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.