Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail televizyonunun iddiası: Netanyahu Gazze’de ateşkesi konuşmak üzere gizlice Mısır’a gitti, Sisi ile görüştü

Bir İsrail televizyonunun iddiasına göre, Başbakan Benyamin Netanyahu, 22 Mayıs’ta Mısır’a “gizli” bir ziyaret gerçekleştirdi. Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fettah El Sisi ile saatlerce görüşen Netanyahu, Hamas’ın kontrolündeki Gazze şeridinde olası ateşkesi konuştu.
Kanal 10 adlı İsrail televizyonunun haberine, İsrail resmi makamlarından henüz bir yanıt gelmedi.
Kanal 10’a konuşan ABD’li kaynaklar, Gazze şeridinde uzun süreli bir ateşkes için görüşme yapıldığını, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın burada tekrar yönetimi ele alıp alamayacağı, 2008’den bu yana bölgede büyük zarar gören altyapı alanında yapılabilecekler konuşuldu.
Geçtiğimiz hafta Gazze’de Hamas güçleri ile İsrail arasında yine olaylar çıkmış, perşembe günü Mısır ve Birleşmiş Milletler’in araya girmesiyle kısa süreli bir ateşkes sağlanmıştı.
30 Mart’tan bu yana en az 169 Gazze’li İsrail güçleri tarafından öldürülürken, 2014’ten bu yana ilk kez bir İsrail askeri 20 Temmuz’da Hamas tarafından öldürüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.