Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Londra’daki “terör saldırısı”nın zanlısı Sudan asıllı Salih Khater olarak açıklandı

İngiltere’nin başkenti Londra’da Parlamento binasının bariyerlerine araçla çarpan ve polisin terör eylemi düzenlediği şüphesiyle gözaltına aldığı kişinin 29 yaşındaki Sudan asıllı İngiliz vatandaşı Salih Khater olduğu bildirildi. Dün İngiltere saatiyle sabah 07:30 civarında yaşanan olayda, bazı bisiklet sürücüleri ve yayalar hafif yaralanmıştı.

Zanlının Birmingham kentinden Londra’ya Pazartesi gecesi geldiği, olaydan önce de gece yarısından sabaha kadar Londra’da turistik semtlerde Ford Fiesta model aracıyla turladığı kaydediliyor. İngiliz medyasında yer alan haberlere göre Khater, Sudan’ın başkenti Hartum’daki üniversitede elektrik mühendisliği okuduktan sonra 5 yıl kadar önce İngiltere’ye yerleşmiş ve İngiliz vatandaşlığını yeni almış.

Parlamentonun yaz tatilinde olduğu bir dönemde gerçekleşen olayın ardından İngiltere Başbakanı Theresa May, Twitter’dan paylaştığı mesajda, yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulunurken görevlilere de “hızlı ve cesur” müdahalelerinden ötürü teşekkürlerini sundu.

Olayın yaşandığı bölge, geçen yıl beş kişinin öldürüldüğü bir saldırıya sahne olmuştu. Mart 2017’de Khalid Masood adlı saldırgan, kullandığı aracı Westminster Köprüsü’ndeyken kaldırımdaki yayaların üzerine sürerek dört kişinin ölümüne neden olmuştu. Ardından da aracıyla İngiltere Parlamentosu’na ev sahipliği yapan Westminster Sarayı’nın bahçesinin demir parmaklıklarına çarpan Masood, bir polisi bıçaklamış, sonrasında bir güvenlik görevlisi tarafından vurularak öldürülmüştü. Söz konusu olay, geçen yıl İngiltere’de birbirine yakın tarihlerde düzenlenen beş terör saldırısından ilki olarak kayıtlara geçerken, parlamento ve hükümet binaları önlerinde güvenlik önlemleri artırılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.