Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Maryland Üniversitesi: Dünya genelinde terör saldırıları son üç yılda gerileme trendine girdi

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Maryland Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre, dünya genelinde terör saldırıları ve buna bağlı ölümlerde azalma var.

Üniversite’nin Terör ve Terörle Mücadele Çalışmaları programının (START) raporunda; 2017’de dünya genelinde 10 bin 900 terör saldırısı meydana geldiği ve bu saldırılarda 26 bin 400 kişinin öldüğü kaydediliyor. Bu rakamlar 2014’ten bu yana üst üste azalma gösterdiğinden, rapor bir gerileme eğiliminden söz etmenin artık mümkün olduğuna işaret ediyor.

Washington Post gazetesi, Batılı ülkelerde saldırıların sayısında küçük bir artış olmasına rağmen kurbanların sayısındaki yüzde 65 azalmayı, terörle mücadele ve istihbarat çalışmalarının başarısına bağlıyor.

Raporda en çok terör eyleminin Ortadoğu ve Afrika’da düzenlendiği ve 2017’de bu coğrafyalardaki saldırılarda yüzde 38, kurbanların sayısında da yüzde 44 oranında azalma olduğu vurgulanmış. Washington Post bu rakamları analiz ederken, IŞİD’in 2017’deki toprak kaybı ve yenilgilerine dikkat çekiyor.  

Üniversitenin raporunda 2016 ile 2017 arasında terör saldırılarının sayısında keskin düşüşler görülen ülkeler arasında Türkiye de var. Buna göre saldırılar yüzde 67 can kayıpları da yüzde 78 oranında azaldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.