Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsviçre’de bir doktor homoseksüelliği alternatif tıp ile ‘tedavi’ etmeye kalkınca

Le Monde‘da yer alan habere göre, 2004 yılından beri pratisyen hekim olarak İsviçre’de çalışan Fransız Jean-Yves Henry, homoseksüelliği alternatif tıp ile çözebileceğini iddia ediyor. Lozan ve Cenevre’de uzun yılardır çalışan pratisyen hekim, homoseksüelliği bir hastalığın semptomu olarak gördüğünü ve bunu alternatif tıp metodu ile tedavi edebileceğini ifade ediyor.

Doktor Henry tüm bu iddialarını açtığı internet sitesinde de paylaşmaya başlayınca, Cenevre kantonunun Sağlık Bakanı ilgili kurumlara soruşturma açılması talimatını verdi. Bu iddiaların ardından, dün İsviçre’deki tıbbi otoriteler doktora soruşturma açtı

Telefonla ulaşılan pratisyen hekim, homoseksüelliğin tıpkı baş ağrısı gibi bir semptom olduğunu söyledi. Henry, 2009 yılında internet sitesinde yazdığı yazıda homoseksüelliğin patolojik bir rahatsızlıktan çok bir kişilik bozukluğunu olduğunu belirtmişti. Buna karşı ise alternatif tıbbi metodlarla homoseksüelliğin tedavi edilebileceğini iddia etmişti.

Cenevre Tabipler Derneği Başkanı Michel Matter ise tüm bunları şarlatanlık olarak adlandırdı ve Henry’nin pratisyen doktorluk lisansının iptal edilmesi gerektiğini ancak bunun yalnızca hakimler tarafından yapılabileceğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.