Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Popun kraliçesi Madonna 60 yaşında

1980’lerden beri “Popun kraliçesi” unvanını taşıyan Madonna bugün 60 yaşını kutluyor. 35 yıllık kariyeri içerisinde kültürel bir ikon haline gelen Madonna’nın sanat hayatındaki ilkler ve diskografisi ise oldukça geniş.

En çok sevilen ve dinlenen Madonna şarkıları

Amerikalı şarkıcı 1983 ilk albümü olan “Madonna” albümünü satışa sundu.  1984 yılında satışa sunduğu “Like a Virgin” albümünün içinde albümle aynı ismi taşıyan şarkısı, çevrimiçi müzik platformu Spotify’nin verilerine göre  Madonna’nın en çok dinlenen şarkısı oldu.  1983’ten bu yana albümleri 300 milyon satan Madonna, “albümü en çok satan kadın şarkıcı” unvanıyla Guinnes Dünya Rekoru’nu kırdı.

Spotify verilerine göre Madonna’nın en çok dinlenen şarkıları:

Madonna’nın enleri

Amerika’nın en zengin kadın sanatçısı olan Madonna’nın 46 single parçası İngiltere listelerinde ilk beş içerisinde yer aldı.

2012 yılında, ABD’de her yıl düzenlenen Amerikan Futbolu şampiyonası Super Bowl’un devre arasında Madonna, Nicki Minaj ve M.I.A ile sahneye çıktı. ABD’de 114 milyon izlenen konser Billboard dergisine göre Süper Bowl tarihini en çok izlenen konseri oldu.

Amerika’nın 1957 yılından bu yana verilen en köklü müzik ödülleri olan Grammy Ödüllerine Madonna 35 yıllık sanat kariyeri boyunca 28 kere aday gösterilmiş, yedi defa da bu ödüle layık görüldü.

“İnsanlar tartışmalı olduğumu söylüyorlar”

Madonna sadece müzik değil bir çok alanda kendini bir ikon haline getirmeyi başarabilmiş bir kadın. New York Times haberindeki Madonna tanımı ise; güç, yenilik kimlik ve Madonna. Tüm bunları ve daha fazlasını müzik, moda ve sinema ve çapraz sınırların ötesinde tekil bir kariyerle harmanladı ve statükoyu yok etti.

Bugüne kadar sanat dünyasında kural değiştiren Madonna feminist bakış açısıyla da her zaman dikkatleri üzerinde topladı. Cinsiyetçilik kariyerinin en başından beri Madonna’nın son yıllarda Yaşından dolayı sahnelerde olması eleştirilen Madonna’nın en fazla karşılaştığı cinsiyetçilik ise yaş ayrımcılığı. Madonna 2016 yılındaki bir konuşmasında “insanlar benim tartışmalı olduğumu söylüyor” dedi. Yaşından dolayı gelen eleştirilere bir keresinde feminist bir bakış açısıyla şu sözleriyle yanıt verdi: Mick Jagger’ın hala müzik yapmasına ve eğlenmesine izin var. Sanırım, eğer bir kadınsan 50 yaşına geldikten sonra eğlenmen yasaklanıyor. Eğer Mick Jagger isen, 25 yaşında bir sevgilin olabilir. Fakat aynısını ben yaparsam, hakkımda ‘fahişe, kaltak, orospu’ denir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.