Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ceylan Ertem ve kayıp yakınları, “Beni Bul Anne”yi 23 yıl sonra yeniden seslendirdi

Ceylan Ertem ve gözaltında kaybedilen insanların yakınları Ahmet Kaya’nın 23 yıl önce Cumartesi Anneleri için yazıp söylediği  “Beni Bul Anne” şarkısını, 25 Ağustos’ta gerçekleşecek olan 700. oturum için 23 yıl sonra yeniden seslendirdiler.

Cumartesi Anneleri, evlatları gözaltına alındıktan sonra bir daha kendilerinden haber alamamaları üzerine 25 Mayıs 1995 tarihinde Galatasaray Lisesi önünde, İnsan Hakları Derneği’yle birlikte Arjantinli Plaza De Mayo Anneleri’nden esinlenerek oturma eylemi başlatmışlardı. 1999 yılında yoğun baskı nedeniyle 10 yıl oturum gerçekleştirememiş; 2009’da tekrar oturma eylemi yapmaya başlamışlardı. 25 Ağustos’ta ise 700. oturumlarını gerçekleştirecek olan Cumartesi Anneleri, Türkiye’nin en uzun soluklu eylemini gerçekleştirmiş olacaklar.

Ceylan Ertem’e “Beni Bul Anne” şarkısında gözaltında kaybedilen insanların yakınları olan Besna Tosun, Maside Ocak, Serpil Taşkaya ve İkbal Eren eşlik ettiler. Ümit Kıvanç’ın hazırladığı klibin içerisinde Ahmet Kaya’nın da bir kaydı  bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.