Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mülkiye İktisadi ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nden 2018 Yılı Döviz Kuru Krizi’ne İlişkin Görüş

Mülkiyeliler Birliği, Mülkiye İktisadi ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nden (MİSAM)2018 Yılı Döviz Kuru Krizi’ne İlişkin Görüş başlığı ile bir makale yayımladı.
“Türkiye ekonomisi döviz kurlarında ani ve keskin yükseliş ve düşüşlerin karakterize ettiği bir kur krizi deneyimlemektedir. Ülkenin yakın gelecekteki gündemini bu krizin bir finansal krize, giderek de bir ekonomik krize dönüşüp dönüşmeyeceği sorusunun işgal edeceği tahmin edilebilir” diye başlayan makalede önce Türkiye’nin büyüme modeli ve daha sonra ülkeyi döviz krizine getiren şartlar ve uygulamalar irdeleniyor, makalede krizden çıkış için orta, uzun ve kısa vadeli çözüm önerileri de sunuluyor.
MİSAM tarafından hazırlanan makalede orta vadeli çözüm önerileri şöyle başlıyor: “Türkiye’nin 1980’den sonra benimsediği ekonomik büyüme modeli, stratejik bir akılla aşamalı olarak terk edilmelidir. Yerine ithalat bağımlılığını düşürecek, katma değeri yüksek mal üretimini teşvik edecek, kendine her bakımdan yeter bir ekonomi tesis edecek bir büyüme modeli benimsenmelidir. ”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.