Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın eski avukatı Cohen’e yönelik yürütülen soruşturmada sona gelindi: Ya anlaşacak ya da ceza alacak

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski avukatı Michael D. Cohen’in banka hesapları ve vergi ödemelerinde sahtecilik yapıp yapmadığı ile ilgili federal birimlerce yapılan araştırmada sona gelindi. New York Times’ta çıkan habere göre yetkililer, Cohen ve ailesine ait taksi şirketlerinin aldığı ait 20 milyon dolarlık krediye odaklanmış durumda.

Cohen daha öncede Trump’ın ilişki yaşadığı söylenen eski bir mankene konuşmaması karşılığında para ödeyerek seçim kampanyası finansmanında usulsüzlük yaptığı iddialarıyla gündeme gelmişti. Yetkililer tarafından bu iddialara yönelik yürütülen soruşturmada da sona gelindiği ve Ağustos ayının sonunda konuyla ilgili dava açılacağı bildirildi.

Başkanlık seçiminden önce 10 yıl süreyle Trump’ın şirketinin avukatlarından olan Cohen, başkan seçildikten sonra Trump’ın kişisel avukatı unvanını aldı. Trmup’a en yakın ve ona en sadık yardımcılarından olarak bilinen Cohen’in ceza alması durumunda, bunun Trump’a politik anlamda büyük bir darbe vuracağı konuşuluyor.

New York Times’ın haberinde ayrıca Cohen’in suçu kabul edip ifade vermesi ve iddianame olmaksızın hafif bir ceza ile davanın kapatılmasıyla sonuçlanacak bir anlaşmaya da gidebileceğine yer verilmiş. Habere göre böyle bir anlaşmada, Cohen’in, Rusya’nın 2016 ABD başkanlık seçimlerine karıştığı iddiasını araştıran özel yetkili savcı Mueller’e de bildiklerini anlatması bir ön şart olarak yer alabilir.

Cohen’in ve savcıların anlaşamaması veya yetkililerin Cohen’de işlerine yarayacak bir bilgi olmadığı kanaatine varması gibi sebeplerle anlaşma yapılamazsa, Cohen’in suçlu bulunması ve Kasım ayındaki ara seçimlerden önce ceza alması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.