Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Papa Francis’ten Katolikler’e açık mektup: “Cinsel taciz skandallarının açtığı yaralar asla kapanmayacak”

Katolik dünyasının lideri Papa Francis, Kilise’nin tarihinde bir ilke imza atarak, dünya üzerindeki yaklaşık 1 milyar 200 milyon Katolik’e, cinsel taciz skandallarıyla ilgili olarak “Tanrı’nın halkına mektup” başlıklı açık bir mektup yayınladı.

Uzun zamandır mensubu olan bazı rahiplerin adının karıştığı cinsel taciz ve istismar skandallarıyla boğuşan Katolik Kilisesi’nin lideri Papa Francis mektubunda; “biliyoruz ki bu yaralar asla kapanmayacak ve bu durum kötülükleri güçlü şekilde kınamamızı ve ölüm kültürünün kökünü kazımak için güçlerimizi birleştirmemizi gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

“Kilise cemaati olarak utanç ve pişmanlıkla, olmamız gereken yerde olmadığımızı, zararın ağırlığını ve kapsamını fark ettiğimizde zamanında harekete geçmediğimizi kabul ediyoruz”  diyen Papa, taciz ve istismar gibi vakalarla mücadele konusunda her türlü çabanın sergileneceği sözünü verirken, hitap ettiği Kilise mensuplarından skandalların ortaya çıkarılıp gerekenlerin yapılması konusunda yardımcı olmalarını da talep etti.

Papa Francis son olarak ABD’nin Pennsylvania eyaletinde ortaya çıkarılan cinsel istismar skandalıyla ilgili olarak da “tacizin uzun süredir görmezden gelindiği ve susturulduğu açık” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde, ABD’nin Pennsylvania eyaletindeki Katolik Kilisesi’nde geçmişte binin üzerinde çocuğun Kilise’ye bağlı rahipler tarafından istismara uğradığı ve istismar vakalarının bazı yetkililerce örtbas edildiği ortaya çıkmıştı. Bundan kısa bir süre önce de Şili ve Avustralya’daki bazı Katolik Kiliseleri’nde de benzer vakaların yaşandığı basına yansımıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.