Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya’nın gey penguen çifti yavrularını büyütüyor

Sidney Akvaryumu’ndaki iki erkek Gentoo pengueni, Sphen ve Magic, koloninin tek gey çifti olarak geçtiğimiz aylarda kendilerinden çokça söz ettirdi. New York Times’ta yer alan habere göre, kulukça döneminde kendilerine koloninin en büyük yuvasını yapan çifte, akvaryum yöneticileri sahte bir yumurta vermişti. Dikkatli ve başarılı bir ebeveynlik dönemi geçiren penguenlere bunun karşılığında gerçek bir yumurta evlatlık verildi. 28 gün boyunca dönüşümlü olarak kuluçkaya yatan Sphen ve Magic için yumurtanın çatlamasıyla yeni bir dönem başladı. Yavrunun bakımını birlikte üstlenirken, ona şarkı söylüyor, besliyor ve uyutuyorlar.

 Sphen ve Magic’in birlikteliği bir yana, Avustralya’da eşcinsel evliliğin legal olması konusunda da hararetli tartışmalar sürüyordu. Bu iki Gentoo pengueni ülke için, çevrelerindeki dini ve siyasi gerilimden habersiz, büyük bir sembole dönüştü. Sidney Akvaryumu’nun Halkla İlişkiler Müdürü Samantha Antoun, “Ziyaretçiler arasında bunu ‘anormal’ olarak gören çok fazla insan var. Bazıları onlara gey dememize itiraz ediyor” dedi. Başka bir çalışansa hiçbir pengueninin birlikteliğini engellemeyeceklerini söylerken, “Aşk aşktır” diye konuştu.

Yavrularını büyütmeye başlayan çift kimi zaman zorluklarla da karşılaşıyor. Sphen’den 3 yaş küçük olan Magic, bazen yavruyu bırakıp yüzmek isteyebiliyor. Akvaryum görevlilerinden Hannah gey penguenlerin çocuk büyütme macerasını şöyle anlattı: “Magic yavruyu beslediğinde, Sphen ona şarkı söylüyor. Böylece onun doğru bir şey yaptığını anlatmaya çalışıyor.”

Bu vaka, iki erkek penguenin ebeveynlik yaptığı ilk örnek değil. 2000 yılında, New York Central Park Hayvanat Bahçesi’nde iki çember sakallı penguen Roy ve Silo’nun, yavru Tango’yu büyüttüğü biliniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.