Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çinli modelin çilleri ülkeyi böldü

Dünyaca ünlü Çinli model Jing Wen’in “çilleri” ülkesini karıştırdı. 25 yaşındaki modelin İspanyol hazır giyim firması Zara için, ruj dışında hiçbir makyaj ürünü kullanmadan, dolayısıyla yüzündeki çilleri de gizlemeden çektirdiği portre fotoğrafları Çin’i ikiye böldü. Zira ülkedeki geleneksel güzellik anlayışında çillere yer yok. Zaten çilli insan sayısı da son derece az.

New York Times gazetesinin haberine göre, Jing Wen’in fotoğrafları yayınlanır yayınlanmaz Çin’in yerli sosyal medya platform Weibo’da, Asyalı kadınlara Batı’nın güzellik normlarının dayatıldığı ya da Asyalı kadınların “özellikle çirkin gösterilmeye çalışıldığı” iddiasıyla “Çin’e hakaret”, “Çinliler çirkinleştiriliyor” benzeri etiketler taşıyan paylaşımlar yapılmaya başlandı.

Zara da derhal İspanyolların güzellik anlayışının farkına vurgu yapan bir açıklama yayınladı ve Çinlileri çirkin göstermek gibi bir niyet taşımadıklarını belirtti.  

Jing Wen’in çillerine sahip çıkanlar da oldu. China Post gazetesi, çillerin genç modeli daha da güzelleştirdiğini yazarken, bazı sosyal medya kullanıcıları “doğal güzelliği” savundu.

Beş yıldır, Calvin Klein, Prada, H&M gibi dünyanın en büyük moda firmaları için modellik yapan Jing Wen, 2016’da verdiği bir mülakatta, çocukken çillerinden nefret ettiğini söylemişti: “Lisede hep kapatıcı sürüp gizledim, ama artık çillerimle barıştım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.