Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paris Cumhuriyet Meydanı’ndaki anmalar sırasında panik

13 Kasım gecesi gerçekleşen ve 130 kişinin öldüğü IŞİD saldırıları ardından dayanışma için pazar günü Cumhuriyet Meydanı’nda (Place de la République) toplanan kalabalıkta kısa süreli panik yaşandı. Yerel saat ile 19:45’de (TSİ 20:45) meydanda silah patlamalarına benzer sesler duyulması üzerine saldırı olduğunu zanneden yüzlerce insan kaçışmaya başladı.

Kısa süre sonra açıklama Fransız polis Cumhuriyet Meydanı’nda herhangi bir saldırı tehdidi olmadığı, duyulan seslerin çatapattan (kestane fişeği) kaynaklandığını açıkladı. Meydanı kısa süreliğine kapatan emniyet güçleri olayın netleşmesi ardından tekrar açtı.

O anlar Periscope’a böyle yansıdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.