Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’daki Sur protestoları ve polisin müdahalesi Periscope’tan canlı yayınlanıyor

Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı’nın Sur İlçesi’nde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek için yaptığı “Sur için yaşam dursun” çağrısı dün Diyarbakırlılardan yoğun destek gördü. Esnafın kepenk kapatma eylemi yaptığı, öğrencilerin okula gitmediği, yolcu minibüsleri ile belediye otobüslerinin çalışmadığı kenttin meydanlarında toplanan Diyarbakırlılar polisin yoğun gaz müdahalesi ile karşılaştı. Olaylar tüm gün sürerken, çıkan olaylarda 16 yaşındaki Şiyar Baran ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yaşananlar Diyarbakırlı Periscope kullanıcıları tarafından sürekli canlı yayınlanıyor. Dün yaşananlar da kentteki farklı noktalardan canlı yayınlandı. Video bu yayınlardan derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.