Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Serbest bırakılan Can Dündar ve Erdem Gül’ün Silivri’deki ilk açıklamaları

MIT TIR’larıyla ilgili yaptıkları haberler nedeniyle müebbet istemiyle tutuklu yargılanan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül sabaha karşı 03:00’de serbest bırakıldı. Dün Anayasa Mahkemesi’nin “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile basın ve ifade özgürlüklerinin ihlal edildiğine” hükmetmesi ardından davanın görüldüğü 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Dündar ve Gül’ü 92 gündür tutuklu bulundukları Silivri Ceza İnfaz Kurumu’ndan tahlisine karar vermişti.

Kalabalık bir medya ordusunun izlediği tahliye sonrasında Dündar ve Gül, cezaevi önünden ilk açıklamalarını yaptı. O anlar gazeteci Bülent Mumay (@bulentmumay) tarafından Periscope’dan canlı yayınlandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.