Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’dan Türkiye’ye iki katliam, iki maç, iki saygı duruşu (Periscope yayını)

Polonya ve Portekiz arasında dün gece oynanan Euro 2016 çeyrek final maçı öncesinde Marsilya Velodrome Stadı’nda İstanbul Atatürk Havalimanı katliamında ölenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. 67 bin kişilik stadı tıklım tıklım dolduran Polonyalı ve Portekizli taraftarlar saygı duruşuna alkışlarla eşlik etti.

Geçtiğimiz kasım ayında Paris’te IŞİD’in gerçekleştirdiği ve 130 kişinin katledildiği saldırıdan 4 gün sonra 17 Kasım 2015’de Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın Yunanistan ile oynadığı dostluk maçı öncesinde Paris saldırılarında ölenler için de saygı duruşu yapılmıştı. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’ndaki saygı duruşu anons edilirken stadyumda ıslıklar ve yuhlamalar başlamış, saygı duruşu süresince de devam etmişti. Benzer bir “yuhalama” Ankara Katliamı ardından Konya’da oynanan Türkiye-İzlanda, Euro 2016 grup eleme maçında da yaşanmıştı.

Video Polonya-Portekiz maçındaki saygı duruşu esnasında yapılan Periscope yayını ile İstanbul’daki saygı duruşunun Periscope yayınını birlikte içeriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.