Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tayland’da peş peşe bombalı saldırılar

Tayland’ın turistik bölgeleri bombalı saldırılarla sarsıldı. Perşembe ve Cuma günü meydana gelen patlamalar barların ve restoranların yoğun olduğu turistik bölgelerde gerçekleşti. 

1

Perşembe akşamı Trang bölgesinde gerçekleşen ilk patlamada bir kişi öldü, altı kişi yaralandı. Hua Hin bölgesinde yarım saat arayla gerçekleşen iki patlamada ise bir kişi ölürken, 21 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında İtalyan, Alman ve Avusturya vatandaşlarının da bulunduğu belirtildi.

Sonraki gün de patlamaların devam ettiği ülkede, Hua Hin’deki iki ayrı patlamada bir kişi öldü, üç kişi yaralandı.

Bu saldırıyı aynı gün içinde seri patlamalar izledi. Popüler turist bölgesi, Phuket Adası’ndaki iki ayrı saldırıda bir kişi öldü, bir kişi yaralandı. Surat Thani’de gerçekleşen iki ayrı patlamada bir kişi öldü. Ülkenin güneyinde yer alan Phang Nga bölgesindeki patlamada ise hayatını kaybeden olmadı.  Perşembe ve Cuma günü gerçekleşen saldırıları henüz hiç bir grup üstlenmedi.

Ekonomisi turizme dayalı Tayland’ın bu saldırılardan olumsuz yönde etkilenmesi bekleniyor.  Geçen sene başkent Bangkok, yine Ağustos ayında 20 kişinin öldüğü bombalı saldırıyla sarsılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.