Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cerablus operasyonu ABD ile ilişkilerde ve Türk dış politikasında bir paradigma değişimi mi?

Öteden beri IŞİD’e karşı aktif mücadele etmemekle eleştirilen Türkiye ne oldu da bir kara operasyonuna girdi? Hangi koşullar bunu gerektirdi ya da buna zemin hazırladı? Dış politikada bir paradigma değişikliği mi söz konusu? Başta ABD olmak üzere bölgedeki diğer aktörlerin bilgisi ve onayı ne ölçüde söz konusu? Türkiye’nin gerçek hedefi PYD/YPG mi? ABD’nin konuya yaklaşımını nasıl yorumlamalı? Türkiye’nin Suriye’deki askeri varlığının kendi içindeki Kürt sorununa etkisi ne olur?

Washington’daki Foundation for Defense of Democracies adlı düşünce kuruluşunun kıdemli analisti, ayrıca CHP 24. dönem Bursa milletvekili Aykan Erdemir Mikrofon Amerika programında yanıtlıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.