Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener MHP’den ihraç edildi

Bugün toplanan MHP Merkez Disiplin Kurulu Meral Akşener’in partiden ihraç edilmesine oy birliği ile karar verdi. 16 Ağustos tarihinde eski İçişleri Bakanı, MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener ve Çağrı Heyeti’nden bazı isimler disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk yaptığı yazılı açıklamada;

“Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 11., 79. ve 81. maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmiş bulunan Meral Akşener hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası münderecatının Merkez Disiplin Kurulu’nca müzakere edildiğini belirterek, “Müzakereler sonucunda yapılan gizli oylama ile, Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İli, Üsküdar İlçe Teşkilatı üyesi Meral Akşener’in Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78/4 – (c) , (e) , (g) , (h) ve (i) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden ‘kesin çıkarma’ cezası ile cezalandırılmasına, 08.09.2016 tarihinde oy birliği ile karar verilmiştir. Ayrıca çağrı heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkındaki disiplin soruşturması da eksik evrak ikmali sonrasında ileriki bir tarihte sonuçlandırılacaktır” dedi.

İhraç nedeni Bahçeli’ye yönelik sözler

Disiplin Kurulu, Meral Akşener’in ”Baş paralelci Devlet Bahçeli’dir” sözlerini gerekçe göstererek ihraç kararını verdi. İhraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevkedilen Çağrı Heyeti’ndeki üç isim hakkındaki süreç devam ediyor.


“Süreci yargıya taşıyacağım”

Kararın açıklamasının ardından ilk düşüncelerini Yeniçağ gazetesi ile paylaşan Akşener ; “Gayri hukuki süreci yargıya taşıyacağım” ifadesini kullandı.

Akşener dün sabah Yeniçağ gazetesi yazarlarının gözaltına alınması üzerine şu sözleri kullanmıştı;

“Ülkücü arkadaşlarımın FETÖ’cü olmak iddiası ile gözaltına alınmasını lanetliyorum. Bu arkadaşlarımın Ülkücü olduğunu biliyorum. Sırf siyasi muhaliflerin saf dışı etmek amacı ile bunu yaptıranları Ülkücüler unutmayacaklardır.

Adli makamlara ve kolluk kuvvetlerine çağrım, çok önemli ve ciddi bir süreci bu tür siyasi oyunlara alet etmek isteyenlere müsaade etmeyiniz.

AKP siyasilerine sözüm:

Her dönem yaptığınız haksızlıkları “Allah bizi affetsin” diyerek kapatamazsınız. İnsanların hayatlarını çalıyorsunuz. Allah Ülkücü arkadaşlarımın yar ve yardımcısı olsun.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.