Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadınlarla ilgili videosu sızan Donald Trump, Hillary Clinton’a savaş ilan etti

Kasımda yapılacak başkanlık seçimleri öncesi Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Hillary Clinton arasında gerilim hızla tırmanmaya devam ediyor.

Donald Trump ile ilgili cuma gecesi ABD medyasına sızdırılan bir video ülkede adeta bomba etkisi yaptı. 2005 yılında bir televizyon programı öncesinde yapılan özel çekimler esnasında, Trump programın sunucusu ile yaptığı sohbette, kadınlarla ilgili söyledikleri ABD’yi ayağa kaldırdı. Skandal ardından Trump sosyal medyadan açıklama yaptı. Trump özür dilerken, Bill Clinton’ın kadınlarla ilişkisini ve Hillary Clinton’ın tavırlarını hatırlatarak, herkesi rakibiyle ile pazar gecesi yapacakları açık oturumu seyretmeye davet etti.

Büyük skandal yaratan kayıtta, argo bir dil kullanarak kadınları küçümseyen Trump, evli bir kadının peşinden koştuğunu, onunla yatmak için çok uğraştığını, onu mobilya alışverişine bile çıkartığını anlatıyor. Ne yaptıysa kendisiyle yatmadığını anlatan Trump, bu esnada kadını aşağılayan sert ve argo bir dil kullanıyor. Daha sonraki yıllarda bu kadının her yerine estetik yaptırmasına hayıflanıyor.

Sohbette güzel kadınlara otomatik olarak çekildiği anlatan Trump, onları öpmek için sabırsızlandığını söylüyor. Bu yüzden cebinde ağız konusu önleyici bile taşıdığını vurguluyor. Ünlü bir yıldız olunduğunda kadınları sana her şeyi yapmasına izin verdiğini anlatıyor (Trump o yıllarda çok popüler olan Çaylak (The Apprentice) adlı televizyon programı yapıyordu). Sohbet esnasında ikili sokakta gördükleri güzel bir kadın hakkında da cinsellik dolu yorumlar yapıyor. Skandal videonun Hillary Clinton ile ilgili yeni e-posta sızıntılarının basına yansıması hemen ardından patlak vermesi dikkat çekti.

Video sızdırıldıktan kısa süre sonra Trump, sosyal medya üzerinden “İşte açıklamam” başlığı ile bir video yayınladı ve şunları söyledi:

“Hiçbir zaman mükemmel bir insan olduğumu söylemedim veya olmadığım bir insan gibi davranmadım. Pişman olduğum şeyler yaptım ve söyledim. Ve bugün ortaya çıkarılan ve 10 sene önceye ait olan video bunlardan biri. Beni tanıyan herkes bilir ki, bu videodaki ifadeler benim kim olduğumu asla yansıtmıyor. Bunları söyledim; hatalıydım; ve özür dilerim. Bütün ülkeyi, ABD için değişimden bahsederek dolaştım. Ancak seyahatlerim de beni değiştirdi. Çocukları ölen yas tutan annelerle, işlerini başka ülkelere kaptırmış işsizlerle, ve hayatın her katmanından daha iyi bir gelecek insanlarla zaman geçirdim. Ülkemizin muhteşem insanlarını tanıma fırsatı buldum ve bana gösterdikleri inanç beni tevazu sahibi yaptı.

Yarın daha iyi bir insan olacağıma söz veriyorum. Sizi asla ama asla yarı yolda bırakmayacağım. Dürüst olalım. Gerçek bir dünyada yaşıyoruz. Bu video, bugün yüz yüze olduğumuz büyük sorunlarımızdan dikkatimizi çekmekten başka bir şey değil. İşlerimizi kaybediyoruz. 8 sene öncesine göre çok az güvendeyiz. Başkentte tümüyle iflas etmiş durumda. Hillary Clinton ve onun türündekiler ülkemizi mahvettiler.

Aptalca şeyler söyledim; ancak başka insanların söyledikleri ve yaptıklarıyla büyük farklar içeriyor. Bill Clinton kadınları resmen taciz etti ve karısı Hillary de onun kurbanlarına hor davrandı, saldırdı, utandırdı ve taciz etti. Bunları önümüzdeki günlerde daha çok tartışacağız. Pazar günkü tartışmada görüşmek üzere”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.