Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mehmet Emin Ekmen & Sezgin Tanrıkulu ile PKK’nın AKP yöneticilerine yönelik saldırıları

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/287147845″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Sivil siyaset kıskaç altında

www

Devlet ile PKK arasında yaşanan çatışma son bir haftadır farklı bir boyut kazanmaya başladı. PKK uzunca bir süredir Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde sivil siyaset yapanlara karşı eylemde bulunmuyordu. Lakin 9 Ekim gecesi yaşanan saldırı PKK’nın bu stratejiden vazgeçtiğini bizlere gösterdi. 9 Ekim Pazar günü Van’ın Özalp ilçesinde AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu evinin önünde öldürüldü. Saldırıyı PKK’nın askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri (HPG) şu cümlelerle üstlendi.

“9 Ekim günü gece saatlerinde bir timimiz tarafından; AKP’nin Van’ın Özalp ilçe yönetiminde yer alan ve kayyum atananların yardımcılığını üstlenen, birçok kez mücadele değerlerimize karşı suç işleyen Aydın Muştu cezalandırılmıştır.”

dicle

Bu saldırıdan sadece bir gün sonra, 10 Ekim’de, Diyarbakır’ın Dicle İlçesi’nde AKP İlçe Başkanı Deryan Aktert, kendisine ait akaryakıt istasyonunda 7-8 kişilik bir grubun saldırısına uğrayarak yaşamanı yitirdi. PKK saldırıyı üstlendi. Bu saldırı PKK’nın münferit olarak değil yeni bir strateji kapsamında AKP’li yöneticilere saldırdığını gösteriyor.

Başbakan Yıldırım: “Bu yolda ölmek bizim için şereflerin en büyüğüdür”

Başbakan Binali Yıldırım 11 Ekim’de yaptığı grup konuşmasının bir bölümünü bu konuya ayırdı:

“AK Parti yöneticilerine yapılan saldırılar yeni bir terör örgütünün alçakça işlerinden yeni bir dönem girdiğini gösteriyor. Bunu bir süreden beri dillendiriyorlardı. Özellikle AK Parti teşkilatlarına yönelik intihar saldırılarının artırılmasına yönelik, örgüt yöneticilerinin talimatları vardı. Belli ki bu talimatlar uygulamaya geçirilmeye çalışılıyor. Milletimiz bilsin ki, gerektiğin canımızı bu ülke, bu millet için feda etmeye hazırız. Bu yolda ölmek bizim için şereflerin en büyüğüdür.”

HDP Eşbaşkanları Demirtaş ve Yüksekdağ sözkonusu siyasi cinayetleri yaptıkları açıklamayla saldırıları kınadılar:

“Bir siyasi partinin yöneticisi olmak hiçbir insan için suçlanma ve hedef alınma nedeni olamaz. AKP Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert’in ve ondan önceki siyasilerin katledilmesini kınıyor, kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”

Kürt politikacılar gözaltında

Diğer yandan Kürt siyasal hareketinin sivil ayağına karşı yürütülen operasyonlar devam ediyor. Son olarak bu sabaha karşı düzenlenen operasyonlar kapsamında aralarında HDP İl Eş Başkanları Cabbar Leygara, Gülşen Özen, DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek ve HDP ile DBP’nin ilçe eş başkanları ve yöneticilerinin de bulunduğu 55 kişi gözaltına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.