Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mesut Özil: Attırdıklarından çok atar oldu

Mesut Özil 2013’te Real Madrid’ten Arsenal’a transfer olurken atandan çok attıran bir oyuncuydu, ama Arsenal’deki değişimi ve kazandığı yeni misyonuyla artık hat-trick dahi yapıyor! Ama önce kariyerinin en başına gidelim.

Zonguldak’tan Almanya’ya göç etmiş bir ailenin Gelsenkirchen’de dünyaya gelmiş oğlu olarak henüz 7 yaşındayken, 1995 yılında DJK Westfalia 04 Gelsenkirchen takımında futbola başladı. Üç yıl bu takımda kaldıktan sonra sırasıyla DJK Teutonia Schalke-Nord, DJK Falke Gelsenkirchen ve Rot-Weiss Essen takımlarında oynayarak altyapı kariyerini tamamladı. Mesut’un yeni durağı Schalke 04 oldu. Schalke’de bir sezon genç takımla maçlara çıktı ve takımını kendi kategorisinde Almanya şampiyonu yaptı. Mesut’un gelecek vaat eden oyununu gören kulüp başkanı Gerhard Rehberg birtakım bağlantılarla oyuncusunu İstanbul kulüplerine teklif etti. Galatasaraylı yöneticiler Mesut için “Bu çocuk çok cılız. Solucan gibi. Bundan futbolcu olmaz. Denemeye bile gerek yok” dediler. Daha sonra Beşiktaş’la görüşüp “Futbolcu tipi yok” cevabını alınca özgüveni kırılıp Fenerbahçe’nin kapısını çalmaya cesaret dahi edemeyip, Almanya’ya geri döndü. Döndükten hemen sonra da Schalke 04 ile profesyonel sözleşme imzaladı.

ozil

 

Altıntop kardeşlerin desteği

Halil ve Hamit Altıntop kardeşlerin desteğiyle takımda yavaş yavaş yer edinmeye başlayan Özil, kendisiyle aynı pozisyonda oynayan Lincoln’ün ceza almasıyla Bayer Leverkusen ve Bayern Münih’e karşı forma giyip, iyi performansıyla göze girmeyi başardı. İlk sezonunda yedisi ilk 11 olmak üzere toplam 19 maçta forma giydi. İkinci sezonunun başında ise Mesut’un performansı Lincoln’e gelecek transfer tekliflerini kabul ettirecek şekilde başarılıydı. Galatasaray’ın Lincoln’ü almasıyla Mesut’un ilk 11’deki yeri kesinleşti. İşler iyi giderken yöneticilerle bazı problemler yaşamaya başladı. Bir antrenmana Fenerbahçe formasıyla çıkması Schalke’yle arasındaki ipleri tümüyle kopardı. Satılık listesine çıkarılmasıyla birçok teklif aldı ve seçimini Werder Bremen’den yana kullandı. Schalke’de oynadığı 1,5 sezonda 30 Bundesliga maçına çıkıp gol atamayıp, 5 asist yapmıştı.

Werder Bremen’deki ilk sezonunda düzenli forma giyemese de oynadığı maçlarda sıklıkla başarılı performanslar gösterdi. Sezon sonunda Diego’nun Juventus’a transfer olmasıyla ilk 11 listesine adı ilk yazılan oyunculardan oldu. Kısa sürede taraftarın sevgilisi, takımın yıldızı oldu. 2009–2010 sezonunun ilk yarısının en iyi oyuncusu seçildi. Sezon sonunda Werder Bremen ligi üçüncü sırada bitirdi. Takip eden yaz döneminde Almanya Milli Takımı’yla 2010 Dünya Kupası’na katıldı ve oyunuyla göz doldurdu. Şampiyonanın hemen ardından Real Madrid’in 18 milyon Euro değerindeki teklifiyle başka bir ülkenin kapısı aralandı Özil için. 2,5 sezon geçirdiği Werder Bremen ile 108 maçta 16 gol ve 55 asist kaydetti.

Mesut’un Almanya kariyerinde attığı en iyi 5 gol:

 

“Alman Zidane”

Real Madrid’de forma giymeye başladığı ilk andan itibaren Alman Zidane şeklinde lanse edilen Mesut, bu takımla bir La Liga şampiyonluğu bir de Copa del Rey kazandı. Mourinho yönetimindeki kaliteli kadro iyi futbol oynasa da kupa kazanabilen bir takım görüntüsünden uzaktı. Mesut son derece estetik ve akıl dolu asistleriyle ön plana çıksa da mücadele seviyesinin düşüklüğü nedeniyle takımdan gönderilmesi gündeme geldi. Bunun akabinde Arsenal’in 50 milyon Avroluk, Real Madrid için rekor olan bir teklifle gelmesiyle Özil’in Londra günleri başladı.

 

Premier Lig’te bu sezon henüz asisti yok

Arsenal kariyerine tutuk başlasa da ilk sezonunda 14 asist yapmayı başardı. İkinci sezonunda sakatlıkların da etkisiyle 5 gol ve 9 asisten fazlasını yapamadı ama Londra’daki üçüncü sezonunda 20 asist yapmayı başararak tekrar dikkatleri üstüne çekti.

Mesut içinde bulunduğumuz sezonda ilginç bir şekilde ligde henüz asist yapabilmiş değil ancak üç golü var, geçtiğimiz gece Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal’in Ludogorets’i 6 – 0 yendiği maçta 3 gol ve 1 asistle oynaması Özil’in bu sezon da skorer bir yıl geçireceğinin sinyallerini veriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.