Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Darbe gecesi Erdoğan’ın CNN Türk’ten önce yaptığı ama yayınlanmayan ilk konuşması (video)

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür’ün bugün kaleme aldığı “O gece Erdoğan’ın ilk konuşmasına ne oldu?” başlıklı yazısı, 15 Temmuz darbe girişiminde karanlıkta kalan önemli bir noktaya parmak basıyor. Övür yazısında, Marmaris’te tatil yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CNN Türk’te Hande Fırat’a konuşmadan yarım saat kadar önce 00:05’de Marmaris’te yerel gazetecilere konuştuğu, ancak bunun ana akım medyada yayınlanmadığını vurguluyor. Erdoğan’ın konuşması anında yerel Gündem gazetesi sahibi Temel Irmak tarafından Facebook’ta canlı yayınlandığını belirten Övür, “Ama ne hikmetse bu yayını ne ajanslar ne de televizyonlar görüyor” diye sorguluyor. Sabah gazetesi yazarı, yazısını şu cümleyle bitiriyor: “Çok açık, medya toptan o ilk konuşmayı görmedi. Arkasında büyük tezgâhlar, korkulardan kaynaklanan beklentiler aramayalım ama bu durumun da peşini bırakmayalım, neden acaba?

Gündem gazetesi sahibi Temel Irmak’ın Facebook’dan canlı yayınladığı Erdoğan’ın CNN Türk’ten önce yaptığı ilk açıklaması şöyle:

27 Ekim’de Medyascope.tv’de Ruşen Çakır’ın konuğu olan gazeteci Levent Gültekin de konuyu gündeme getirmiş ve bu olaya atıfta bulunarak şunu söylemişti: “Erdoğan’ın etrafında güvendiği kimse yok, başkanlığı bu yüzden çok istiyor.”

Ruşen Çakır’ın Levent Gültekin ile yaptığı yayının tamamını izlemek için tıklayın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.