Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Canlı yayın uygulaması furyasına Instagram da katılıyor

Geçtiğimiz Ağustos ayında, paylaşıldıktan bir gün sonra yok olan Stories (Hikayeler) kısmını tanıtan  Instagram, artık üzerinden canlı yayın yapılabilecek uygulamalardan biri haline geliyor.

foto-1

Yapılan açıklamaya göre, kullanıcıların canlı yayın için Stories (Hikayeler) kısmında yazan “Start Live Video” (“Canlı yayına başla”) butonuna basmaları yeterli olacak. Periscope’un sınırsız, Facebook Live’da 4 saat canlı yayın özelliğine karşın, Instagram’da canlı yayınlar en fazla bir saat uzunluğunda olacak.

Kullanıcılar canlı yayın halindeyken kim tarafından izlenildiklerini ve izleyiciler tarafından yapılan yorumları görebilecek; rahatsız edici yorumları engelleyebilecek ve istedikleri yorumları ekrana sabitleyebilecekler. Ancak Stories (Hikayeler) kısmındaki gibi görüntünün üzerine yazı yazmak veya bir şeyler çizmek mümkün olmayacak.

https://vimeo.com/192221148

Canlı yayın başladığında, kullanıcının takipçilerine “(Kullanıcı adı) canlı yayına başladı. Bitmeden izle!” yazılı bir bildirim gidecek ve canlı yayın, başka platformlarda paylaşılmaya açık olmayacak. Instagram’ın bu yeni özelliği, sadece o anı ve Instagram’ı kapsıyor, Twitter veya Facebook gibi platformları desteklemiyor.

Instagram’ın tanıttığı bir diğer özellikse özel mesajlaşmalarda izlenildikten sonra kaybolan fotoğraf ve video gönderebilme olanağı. Karşı taraf ekran görüntüsü alırsa, kullanıcıya bildirim gidecek.

https://vimeo.com/192220333

Bu güncellemeyle Instagram artık kullanıcılarına hem kalıcı hem de geçici ve gündelik paylaşımlar yapmalarına izin veren ağlardan biri haline gelecek. Canlı yayın özelliğinin ne zaman kullanıma açılacağı henüz duyurulmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.