Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş: “15 gün önceden tutuklanacağımı biliyordum”

28 Kasım Pazartesi günü, CHP Milletvekilleri Fikri Sağlar, Eren Erdem, Orhan Sarıbal ve Ali Şeker Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ve Silivri Cezaevi’nde de görevinden alındıktan sonra tutuklanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerini ziyaret etti.

Hürriyet Gazetesi’nden Rifat Başaran’ın haberine göre, Selahattin Demirtaş CHP milletvekillerine “15 gün önceden tutuklanacağımı biliyordum. Çocuğuma geldiklerinde nasıl davranacağını söyledim. Yurtdışına çıkabilirdim, yabancı bir yerde olmaktansa ülkemde hapis yatarım” dedi. Demirtaş ayrıca, “Yasama faaliyetimi sürdürmek zorundayım. Önerge yazıyorum, geri çevriliyor. Bu yetki cezaevi müdürüne değil, Meclis Başkanı’na ait” şeklinde konuştu. Milletvekili Eren Erdem, Demirtaş’ın tecritte tutulduğu yönündeki iddialara karşı cezaevi müdürünün kendilerine, Demirtaş’a yönelik provokasyonları önlemek amacıyla özel alana aldıklarını söylediğini aktardı. Yine aynı habere göre, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise, milletvekillerine “Yeter ki ülkeme barış gelsin, istiyorlarsa beni Taksim’de assınlar, altına imza atmaya hazırım. Yeter ki kan dursun, çocuklar ölmesin, ben her şeye hazırım” demiş.

ahmet-tu%cc%88rk

30 Kasım’da da beraberindeki milletvekilleri ile TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen Fikri Sağlar, cezaevi ziyaretleriyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Sağlar, açıklamasında seçilmiş siyasetçilerin ve gazetecilerin sağlık durumlarının ve morallerinin yerinde olduğunu belirtip şöyle devam etmişti: “Neredeyse her görüştüğümüz kişi, ortak cümleler ile, Türkiye’de bugün yaşanan en önemli sorunun demokrasi, hukuk ve insan hakları sorunu olduğunu, laik-demokratik Türkiye’yi savundukları için bedel ödediklerini, bedel ödemeye, barış ve demokrasi mücadelesine katkı sunmaya bu şekilde de olsa devam edeceklerini, söylediler.”

Daha önce de CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.