Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Time’a göre yılın kişisi Donald Trump. Erdoğan ise dünyayı en çok etkileyenler arasında

Time dergisinin her yıl belirlediği ‘yılın kişisi’ bu sene ABD Başkanı seçilen Donald Trump oldu. Kapakta Donald Trump, ‘Amerika Bölünmüş Devletleri’ başkanı olarak tanıtıldı. Time dergisi yayın yönetmeni Nancy Gibss bu seçimi “her yıl, iyi veya kötü şekilde dünya üzerinde olup bitenlere en çok etkide bulunmuş kişiyi seçiyoruz” açıklamasıyla değerlendirdi. Dergi, Trump’ı tanıtırken şu ifadelere yer verdi: “Emlak kralı, kumarhane sahibi, televizyon yıldızı ve provokatör, kendisini ciddiye almayan birçok insana rağmen başkanlığa hazır. Trump, destekçilerine değişim, onu sevmeyenlereyse korku hissi veriyor.”

Time dergisi, 13 Ekim tarihli sayısının kapağına Trump’ı ‘Erime’ başlığıyla taşımıştı.

meltdown

Derginin bu yıl seçtiği, dünyayı en çok etkileyen kişiler listesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton, hacker’lar, CRISPR öncüleri ve Beyoncé ile birlilte yer aldı. Bu kısa liste Hillary Clinton, hacker’lar, Recep Tayyip Erdoğan, CRISPR öncüleri ve Beyoncé sıralamasıyla verildi. Erdoğan, “Başarısız darbe girişimi Türkiye Cumhurbaşkanı’nı daha güçlü kıldı”, Clinton ise “Kazananlar tarihe geçer, kaybedenler eğer şanslılarsa şarkılara konu olurlar” ifadesiyle takdim edildi. ABD’de Adalet Bakanlığı ile Ulusal Güvenlik Dairesi’ni (NSA) hacklemenin yanı sıra LinkedIn ve Yahoo’dan bilgi çalan hacker’lar; DNA dizisinin değiştirilmesinde kullanılan ve genetik temelli hastalıklara çare olabilecek bir sistem olan CRISPR’ın öncüleri de bu yılki listeye girdiler. Beyoncé ise 2016 yılında ‘yaratıcı eserleri ile bir pop yıldızından politik bir güce dönüşmesi’ sebebiyle listede yerini aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.