Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SON DAKİKA: Rusya Büyükelçisi Karlov suikast sonucu öldürüldü (saldırı anı videosu)

Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Rusya Büyükelçiliği tarafından organize edilen fotoğraf sergisinin açılışında suikast sonucu öldürüldü. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ankara Büyükelçisi Karlov’un hayatını kaybettiğini resmen açıkladı. Tek kişinin gerçekleştirdiği suikast, büyükelçinin açılışta konuşma yapmak üzere kürsüye geldiği sırada meydana geldi. 19:15 sularında yaşanan olayın ardından Özel Harekat polisleri binanın çevresini çevirdi, 15-20 el silah sesi duyuldu. Çatışma bir müddet devam etti. Suikast düzenleyen saldırganın Ankara Çevik Kuvvet’te görevli 1994 doğumlu polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş olduğu iddia edildi.

Video, saldırı anını yansıtıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.