Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en zengin kişilerinden David Rockefeller, 101 yaşında öldü

Ünlü iş adamının sözcüsü Fraser P. Seitel tarafından yapılan duyuruda, Rockefeller’ın pazartesi sabahı evinde öldüğü açıklandı.

Aile sözcüsü,  Rockefeller’in kalp hastalığı nedeniyle New York’taki evinde, uykusunda hayatını kaybettiğini söyledi.

foto1

Dünyanın en yaşlı milyarderi

Dünyanın en zengin kişilerinden biri olan David Rockefeller, 12 Haziran 1915 tarihinde New York’ta doğdu. Yüksek eğitim için girdiği Harvard Üniversitesi’ni 1936 yılında bitirdi. London School of Economics’e devam etti. 1940 yılında Chicago Üniversitesinde doktorasını “Kullanılmayan kaynaklar ve Ekonomik İsraf” konusu üzerine yaptı. 1946 yılında eğitiminin ardından uzun yıllar boyunca Rockefeller ailesi ile anılan Chase Manhattan Bank’ta çalışmaya başladı ve 1960 yılında başkanı oldu.

David Rockefeller, dünyaca ünlü Rockefeller ailesinin üyelerinden biridir. Dedesi John Davison Rockefeller “Standard Oil Company” şirketinin kurucusudur. Petrolden elde ettikleri devasa gelirle John Davidson’ın oğlu, John Davison Rockefeller Jr. bugünün Rockefeller şirketler grubunun kurucusu olmuştur.

Rockefeller’in Forbes dergisine göre kişisel serveti yaklaşık 3.2 milyar dolar. Ancak yönettiği paranın bundan kat kat fazla olduğunu belirtiliyor ve dünyanın en yaşlı milyarderi olarak biliniyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.