Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FBI ilk kez kamuoyuna açıkladı: Trump’ın Rusya ile bağlarını soruşturuyoruz

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Şefi James Comey; Donald Trump’ın seçim kampanyası sırasında Rusya’nın bir rol oynayıp oynamadığı ve geçen yılki kampanya sırasında suç niteliğinde bir eylemin işlenip işlenilmediği konusunu soruşturduklarını ilk kez kamuoyuna açıkladı.

James Comey; Temsilciler Meclisi’nin İstihbarat Komitesi’nin oturumunun başlangıcında yaptığı açıklamada, soruşturmanın Donald Trump’ın seçim kampanyasında çalışan kişilerle Rusya hükümeti arasında bir işbirliği olup olmadığının araştırılmasını içerdiğini söyledi. Comey ayrıca, soruşturmanın gidişatı hakkında çok az detay verebileceğini ve somut bir ismin hedef alınıp alınmadığına değinemeyeceğini söyledi.

CNN International’ın haberine göre, Komite’nin Demokrat Partili üyesi Adam Schiff, Komite’de yaptığı konuşmada; “Başkan’ın kendisi dahil, seçim kampanyasında çalışan birçok kişinin Rusya’yla bağlantıları var. Bu kişilerin sadece bağlantılarının olması bir suç değil. Ancak Trump ve onun kampanyasında görev alan herhangi bir kişinin Rusya’dan ya da Ruslar’dan seçimlerde yardım ve destek talep etmesi kesinlikle büyük bir suçtur. Böyle bir şey varsa, bu demokrasi tarihimizdeki en şok edici ihanet olur” şeklinde konuştu.

Komite’nin oturumu sırasında, iddiaların odağındaki Başkan Trump da, twitter hesabından, iddiaların tamamen hayal ürünü ve yalan haber olduğunu, bunu da herkesin bildiğini savundu. Trump; Demokratlar’ın seçimlerdeki başarısızlıklarını örtmek için böyle bir hikaye uydurduklarını da iddia etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.