Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Suriye’ye füze saldırısının yol açtığı sorular: Özge Övün Sert ile söyleşi

Sivillere yönelik kimyasal silah saldırısı haberlerinin ardından sert mesajlar veren Trump yönetimi ani bir kararla Suriye’yi füzelerle vurdu.
Bugüne kadar Suriye ve Esat konusunda farklı mesajlar veren Trump ve ekibinin bu ani değişikliğini nasıl okumak gerekir? ABD’nin Suriye politikasında stratejik bir değişim mi söz konusu? Saldırıyı gerçekten Suriye hükümeti mi yaptı? Rusya ile ilişkiler nasıl seyredecek? Amerikan basını ve siyasiler saldırıyı nasıl değerlendirdiler? Bu saldırı Türkiye’nin Suriye politikası adına olumlu bir açılım getirir mi?
Mikrofon Amerika’da bağımsız gazeteci Özge Övün Sert ile ABD’nin Suriye’ye füze saldırısının akla getirdiği soruları ve ayrıca Türk Amerikan gündeminde öne çıkan ABD’de referandum için oy verme süreci, Amerika Anayasa Mahkemesi’ne Neil Gorsuch’un seçilmesi ve Zarrab davasındaki gelişmeler gibi başlıkları da konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.