Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reza Zarrab & Mehmet H. Atilla davalarının birleştirilmesi ne anlama geliyor? 

New York Güney Bölgesi Savcılığı, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ile Reza Zarrab’ın davalarını birleştirdi.

Zarrab ve Atilla 24 Nisan’da birlikte hakim karşısına çıkacak. Reza Zarrab’ın 7 Kasım’da genişletilmiş ön iddianamesi ile Hakan Atilla için verilen ön iddianamenin birlikte olduğu yaklaşık 30 sayfalık bir iddianame mahkemeye sunuldu.

5“Savcılık, bir yapbozun birbirine eklenen iki parçasını bir araya getirdi”

New York’ta yaşayan gazeteci Ali Abadaybu gelişmeyi şöyle yorumluyor: ”Burada söylenenler Zarrab’ın finansal bir suç şebekesi kurduğu ve Mehmet Hakan Atilla’nın da Halk Bankası üzerinden dünyanın çeşitli bölgelerindeki şirketler ve Amerikan bankaları aracılığıyla İran lehine işlemler yaptığı yönünde. Savcılık, bir yapbozun birbirine eklenen iki parçasını bir araya getirdi. Zarrab iddianamesinde, Zarrab’ın finansal sistemi kullanarak Amerikan bankaları üzerinden İran’a para gönderdiği, İran’ı ekonomik sisteme kattığı yönünde bir suç iddia ediliyordu. Şimdi Hakan Atilla buraya eklenecek. Zarrab’ın bu operasyonu yaparken kullandığı bankalardan biri Halkbank ve bu bankanın uluslararası bankacılıkla ilgili genel müdür yardımcısı bundan haberdardı deniliyor.”

Zarrab’ın avukatları Atilla’yı savunacak

Abaday, Hakan Atilla’nın Zarrab’ın avukatları kadar kuvvetli olmasa da güçlü avukatlar tarafından savunulduğunu, ancak iki davanın birleştirilmesinden dolayı iki avukat grubunun birlikte hareket edeceğini söylüyor. Böylelikle, Reza Zarrab’ın ‘rüya takım’ olarak tarif edilen avukatları aynı zamanda Hakan Atilla için de savunma yapıyor olacak.

Ali Abaday ile yaptığımız görüşme şu şekilde:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/314691406″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler