Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rajtoral’ın intiharını, bıraktığı mektup aydınlatacak

Gaziantepspor’un, dün evinde kendisini kemeriyle doğalgaz borusuna asarak yaşamına son veren 31 yaşındaki savunma oyuncusu Frantisek Rajtoral’ın intiharının ardındaki sır perdesinin aralanmasına çalışılıyor. Sorunlar yaşadığı kız arkadaşı ile konuşmak için Çek Cumhuriyeti’ne dönmek istediği ileri sürülen ve ülkesinde futbol oynadığı dönemde “kronik yorgunluk” ve “tükenmişlik sendromu” nedeniyle bir süre tedavi gördüğü belirtilen Çek oyuncunun, geride bıraktığı uzun mektupta neler yazdığı araştırılıyor.

Geçen hafta içerisinde Gaziantep’e gelen ve birkaç gün kaldıktan sonra ülkesine dönen kız arkadaşı ile sorunları bulunan Rajtoral, Gaziantepspor’un dün saat 17.30’da yapılan antrenmanına katılmadı. Bunun üzerine kulüp yönetimi, Çek savunma oyuncusunu telefonla aradı, ancak ulaşamadı. Evden dışarı çıkmadığı bilinen ve ulaşılamayınca gidilen evinde Rajtoral’ın cesediyle karşılaşıldı.

8288032

Geçmiş yıllarda formasını giydiği Banik ve Victoria Plzen takımlarında oynadığı dönemlerde “kronik yorgunluk” ve “tükenmişlik sendromu” nedeniyle tedavi gördüğü belirtilen Rajtoral, iddiaya göre kız arkadaşı ile sorunlarını gidermek amacıyla, ülkesine dönmek için uçak bileti araştırıyordu.

raj

Kendisiyle aynı dönem kırmızı siyahlı ekibe transfer olan Viktoria Plzen’dan takım arkadaşı Daniel Kolar’ın geçen Şubat ayında Gaziantepspor’dan ayrılması ile Rajtoral, yalnız kalmaktan şikayetçiydi.

transfer-ant-kolar.rajtoral-30.08.2016-02-min_1

Ölümü ile hem Gaziantespor, hem de spor kamuoyunu şoke eden Rajtoral’ın, evinde güvenlik güçlerince yapılan incelemede bulunan not kağıdı ise araştırılıyor. İlk etapta borçlarının yazılı olduğu, ardından ise satın almak istediği ürünlerin yazılı olduğu ileri sürülen Çekçe yazılmış notun tercümesinin henüz yapılmadığı belirlendi. Rajtoral’ın ölümünden önce kaleme aldığı ileri sürülen notta, Türkiye’ye uyum sağlayamadığı ve Kolar’ın gidişiyle yalnız kaldığı için takımdan ayrılmak istediğini yazdığı da öne sürüldü. Birçok iddia ile gündeme getirilen notta neler yazıldığı yapılacak tercüme ile netlik kazanacak.

Rajtoral’ın yabancı statüsünde olması nedeniyle yakınlarının vereceği vekalet ile Çek Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği’nden görevlendirilecek bir yetkili tarafından cenazesi teslim alınacak. Cenazenin yarına kadar Yeşilkent Mezarlığı Morgu’nda bekletilmesi, ardından Gaziantepspor Celal Doğan Tesisleri’nde yapılacak olan törenle ülkesine gönderilmesi planlanıyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.