Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Teröre inat 50 bin kişi Manchester’da yardım konserinde bir araya geldi

Manchester’daki Ariana Grande konseri sonrası yapılan saldırının mağdurları yararına bir yardım konseri düzenlendi.

İngiltere’nin Manchester kentinde 22 Mayıs’ta, ABD’li yorumcu Ariana Grande’nin konseri sonrası düzenlenen saldırının kurbanları için yapılan konsere 50 bin kişi katıldı. “One Love Manchester”/ “Tek Aşk Manchester” adıyla düzenlenen konserde; Coldplay, Black Eyed Peas, Miley Crus, Ariana Grande, Katy Perry, Justin Bieber, ve Manchester’da kurulmuş olan Take That gibi ünlü müzisyen ve gruplar sahne aldı.

Cumartesi gecesi Londra’da yapılan saldırıya rağmen iptal edilmeyen konserde geniş güvenlik önlemleri alındı. Old Trafford Stadı’nda saldırı kurbanları için yapılan saygı duruşunun ardından Marcus Mumford’un performansıyla konser başladı. Ariana Grande, sahne performansı öncesi seyircilere şöyle seslendi: “Buraya geldiğiniz, bu kadar sevgi dolu ve güçlü olduğunuz için çok teşekkür ederim.”

_96346017_29d1127e-481e-46d2-a9d8-cda1e58135e2

Konser birçok televizyon, radyo kanalı ve internette canlı yayınlandı. Konsere gelen izleyiciler saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için “meleklerimiz için” yazılı yaka kartları taşıdı. İzleyicilerden bazıları “I Love Manchester” tişörtleriyle, bazıları da üzerinde Manchester’ın simgesi arı bulunan kıyafetlerle konsere geldi. Statta 50 bin kişinin izlediği konser için yaklaşık 14 bin bilet satıldı. Britanya Kızıl Haç’ı bu yardım konseri aracılığıyla Manchester saldırısının mağdurları için yaklaşık 2,4 milyon sterlin bağış toplandığını duyurdu.

,ZIVj5O7iJ06fF4TX0yJ18g

22 Mayıs’ta Ariana Grande’nin Manchester Arena Konser Salonu’ndaki konseri sonrası yapılan canlı bomba saldırısında 7’si çocuk, 22 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Geçtiğimiz Cumartesi günü de, Londra’da yapılan saldırıda bir minibüs önce Londra Köprüsü üzerinde yayaları ezmiş, daha sonra köprünün güney ucundaki Borough Pazarı’na yönelen minibüsten inen 3 saldırgan çevredekileri bıçaklamıştı. Saldırı sonucu 7 kişi hayatını kaybetmiş, 48 kişi yaralanmıştı.

,rfmDq_3b9ECHiyr1Y84vjw

,a2sAq0H_vEupNeRW4jniuQ

_96346113_fe804745-7b7d-47dc-8bfd-c5ccf93947bc

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.