Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mesud Barzani: “Bağımsız Kürdistan bayrağının altında ölmek istiyorum”

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), 25 Eylül’de bağımsızlık için referanduma gidiyor. IKBY Başkanı Mesud Barzani,Twitter üzerinden bağımsızlığa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Attığı tweetlerde Babası Mela Mistefa Barzani’nin 1940’larda İran’da kurulan Mahabad Cumhuriyeti deneyimine değinen Barzani, 16 yaşından beri bağımsız Kürdistan için mücadele verdiğini ifade ediyor. Barzani’nin açıklamaları şöyle:

Ben doğduğumda babam ve ailem Kürdistan’ın ilk cumhuriyetini desteklemek için Mahabad bölgesine gitmek için Barzan bölgesinden ayrıldı. Orda doğdum, 16 yaşında iken mücadeleye katıldım.Benim için ne anlama geldiğini hayal edin. Tüm hayatımı Kürdistanın bağımsızlığına adadım. Mahabad’da Kürt bayrağını dalgalandırdıklarında o bayrağın gölgesinde doğdum ve bağımsız Kürdistan bayrağının altında ölmek istiyorum. 

2
Mesud Barzani’nin babası Mela Mistefa Barzani Mahabad’da

Ben Kürdistan’ın bağımsızlığı için doğdum. Yaptığım her şeyi Kürdistan’ın bağımsızlığı için yaptım. Özgür dünyaya şunu demek isterim ki; ulusumuzun kendi kaderini tayin hakkına karşı durmak, kendi değerlerine ve ilkelerine karşı durmaktır. Referandum bağımsızlık içindir ve bunu herkesin anlamasını bekliyorum. Referandumdaki amaç sadece halkın görüşünü anlamak değildir. Referandumu yapmamızda esas olan, halkın vereceği kararı uygulamaktır. Dolayısıyla referandum bağımsızlık içindir ve bu şekilde okunmalıdır. Referandumu gerçekleştirmek için yıllardır uluslararası uzmanlar, uluslararası hukuk uzmanları, politik uzmanlar ile birlikte çalışıyoruz. Bağdat’la sürekli görüşme içinde oldum. Sayın Başbakan Abadi’yi davet ettim ve referandumun halkımın yasak hakkı olduğunu söyledim. Sayın Abadi’ye bu meseleyi şiddet yoluyla değil, barış ve müzakereler yoluyla çözmek istediği söyledim. Sayın Abadi referandum ve bağımsızlık konusunda gayet anlayışlı davrandı. Bu konuda çok pozitif davrandı. Referandumu uzun süre önce düşünüyorduk, çalışıyorduk. Bağdat gerçek ve anlamlı bir ortaklığı kabul etmedi. Onun için uygulama zamanı geldi.

Ekran Resmi 2017-06-16 19.30.57

 

Ekran Resmi 2017-06-16 19.31.15

1

 

 

 

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.