Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barbie’nin Ken’i baştan yaratılıyor

Oyuncak üretim şirketi Mattel, Barbie’nin Ken’ini baştan yaratıyor.

Today, Barbie® announced the expansion of its Fashionistas® line with 15 new modernized and diverse Ken® dolls, featuring three body types – slim, broad and original – seven skin tones, eight hair colors, nine hairstyles and on-trend fashions. These Ken dolls join the 100+ diverse looks launched in the Barbie Fashionistas line in the last three years, making it the most diverse fashion doll line in the marketplace. The new Fashionistas launch at retailers nationwide and on www.Barbie.com. (PRNewsfoto/Mattel)

Şirket, geçtiğimiz sene, “1990’lı yıllardan itibaren dünyanın en çok satan oyuncağı” kabul edilen Barbie’yi de baştan yaratmış ve “gerçekten uzak” bir vücuda sahip olduğu için eleştirilen oyuncağı üç yeni vücut tipiyle tekrar piyasaya sürmüştü. Şimdi ise sıra “Barbie’nin erkek arkadaşı” olarak piyasaya sürülen Ken’de.

Digital Studio - Tim Hout 12.17.15 (2015-12-17) 201603 > Barbie Selects Caption: Glamour March Barbie

Barbie’nin “Fashionistas” (Moda Tutkunları) olarak geçen serisine 15 yeni Ken oyuncağı daha eklendi. Yeni bebek; “zayıf”, “geniş” ve “orijinal” adlı üç farklı vücut tipine ve yedi farklı tonda ten rengine sahip olabilecek.

 

FOTO 3

FOTO 4

Şirket bu yeniliğin sebebini “kapsayıcı olma” politikasına bağlıyor. Mattel yetkililerinden biri olan Lisa McKnight’ın açıklaması ise şöyle: “Ürünlerimizi çeşitlendirmeye devam ederek Barbie ve Ken oyuncaklarının bu jenerasyon için nasıl göründüğünü yeniden tanımlamış oluyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.