Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adalet Nöbeti’nden klipli mesaj: “Bekle Bizi İstanbul”

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması ardından CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Ankara’dan İstanbul’a başlatılan Adalet Yürüyüşü 14. gününde.

Tüm coşkusuyla devam eden yürüyüşe dair katılanların ve Maçka Parkı’nda nöbet tutanların yorumuyla bir klip yayınlandı. Klipte, ünlü Türk senarist, şair ve roman yazarı Vedat Türkali’nin yazdığı ve müzisyen Onur Akın’ın bestelediği “Bekle Bizi İstanbul” şarkısı, adalet arayanların yorumuyla seslendiriliyor.

Klip, sosyal medya mecralarında Yarın Haber tarafından yayınlandı:

Ne olmuştu?

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu “casusluk suçlamasıyla” İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 25 yıl hapis cezası kararıyla tutuklanmıştı. Mahkeme, “haber adı altında’ gizli kalması gereken hususların duyurulduğu” ifadesini kullandığı gerekçesinde, Erdoğan’ın itham edildiğini ve uluslararası boyutta yargılanmasının hedeflendiğini yazmıştı. Bu iddiaların ve tutuklama kararının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a yürüme kararı almıştı. 14. gününü doldurmak üzere olan yürüyüş, İslamcı gazetecilerden ihraç edilmiş komutanlara kadar farklı kesimin ortak paydası haline geldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.