Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üç ayrı suçtan yargılanan Leyla Zana beraat etti

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana 3 ayrı suçtan 8 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davadan beraat etti. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi Leyla Zana’nın “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “suçu ve suçluyu övmek” suçlarından sanığın eylemlerinin sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verdi.

7

Zana kendisine katılmadığı meclis oturumları için yazı gönderen TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a da yanıt verdi.Kendisi hakkında İsmail Kahraman imzası ile TBMM’den gönderilen yazıda Zana’nın mecliste bugüne kadar 212 birleşime katılmadığı belirtildi.

Yemini kabul edilmediği için hiçbir milletvekili hakkından yararlanamayan Zana ise yazılara cevap verdi ve “Darbe anayasasının bazı maddeleri defalarca değiştirilmesine rağmen yemin metni varlığını devam ettirmektedir. Yemin metninin siyasal felsefesindeki tekçi, otoriter ve totaliter ifadeler, metinde geçen ‘egemenliğin millete ait olması’, ‘hukukun üstünlüğü’, ‘demokratik Cumhuriyet’, ‘herkesin insan hakları ve temel hürriyetleri’ gibi temel değerlerle taban tabana zıttır” dedi.

22

Leyla Zana’nın 17 Kasım 2015 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda ettiği yemin TBMM Başkanlığı tarafından kabul edilmemiş, bu sebeple TBMM yasama faaliyetlerine katılamamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.