Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Linkin Park’ın solisti Chester Bennington intihar ederek yaşamına son verdi

Başta Linkin Park olmak üzere, Dead by Sunrise ve Stone Rock Pilots gibi gruplarda solistlik yapmış olan Chester Bennington’ın bedeni, 20 Temmuz Perşembe günü sabah saatlerinde, Los Angeles’taki dairesinde bulundu.
Basınla hemen paylaşılmayan olay, Bennington’ın intihar ettiği kesinleştikten sonra, dün gece saatlerinde duyuruldu.
Bennington’ın intihar ettiği gün olan 20 Temmuz’un, başarılı müzisyenin yakın bir arkadaşı olan ve Mayıs ayında yine kendini asarak intihar eden Chris Cornell’in doğum günü olduğu biliniyor.
Bennington, Cornell’in kaybından sonra Twitter hesabından bir açık bir mektup yayınlayarak şunları söylemişti:
3
“Beatles’la ilgili bir rüya gördüm. Kafamda Rocky Racoon çalarak ve yüzümde endişeli bir ifadeyle uyandığımda eşim bana bakıyordu. Yakın bir arkadaşımı yeni kaybettiğimi söyledi. Aklıma senle ilgili şeyler geldi ve ağlamaya başladım. Hala büyük bir üzüntüyle ve seninle ve ailenle çok özel şeyler paylaşmış olmanın verdiği minnettarlıkla ağlamaya devam ediyorum. Asla bilemeyeceğim konularda bana ilham verdin. Kusursuz bir yeteneğin vardı ve sesindeki haz, acı, kızgınlık, sevgi, kalp kırıklığını fark edebiliyordum. Sanırım hepimiz böyleyiz zaten. Beatles’tan A Day in the Life şarkısını söylediğin videoyu izledim ve rüyamı düşündüm. Bence kendi yönteminle veda ediyordun bize. İçinde senin olmadığın bir dünya hayal edemiyorum. Diğer dünyada huzur bulabilmen için dua ediyorum. Ailene, eşine, çocuklarına, arkadaşlarına sevgilerimi gönderiyorum. Hayatının bir parçası olmama izin verdiğin için teşekkürler.
Tüm sevgimle, arkadaşın.”
Cornell’le beraber 2000’li yıllarda turneye de çıkmış olan Bennington, Cornell’in anma töreninde de Leonard Cohen’in Hallelujah parçasını söylemişti.
kapak
Ayrıca Bennington, daha önce verdiği röportajlarında uyuşturucu bağımlılığı, alkolizm ve depresyonla mücadele ettiğinden açıkça bahsediyordu.
Peki Chester Bennington kimdir?
1993 yılında kurdukları Grey Daze grubuyla solistlik yapmaya başlayan Bennington, 5 yıl sonra herhangi bir albüm anlaşması yapamamaları sebebiyle ayrıldı. Ancak bu grup sayesinde tanınmaya başlamıştı. 1998 yılında Kaliforniya’dan davet alan Bennington, 1999 yılında Linkin Park’ın solistliğini yapmaya başladı.
1
İki Grammy ödülü bulunan grubun 2003 yılında çıkardığı Meteora albümü aynı yıl Billboard’un ilk 200 listesinde 1. sıraya oturmuştu.
2 (1)
Talinda Bentley’le evli olan Bennington’ın iki evliliğinden 6 çocuğu vardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.