Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD sağcılarından asparagas: Podolski’yi insan kaçakçısı yaptılar

ABD Başkanı Trump’ın görevden alınan başstratejisti Steve Bannon’un kurucusu olduğu aşırı sağcı Breitbart News, mültecileri Fas’tan İspanya’ya jet-ski ile kaçıran bir çetenin haberinde Galatasaraylı eski futbolcu Podolski’nin jet-ski üzerindeki bir fotoğrafını kullandı.

podolski
(Breitbart News’un kullandığı kapak görselinde Podolski jet-skide)

“İspanyol polisi, mültecileri jet-skilerle taşıyan çeteyi çökertti” başlıklı haberde, Podolski’nin 2014 Dünya Kupası zamanında Brezilya’da çekilmiş bir fotoğrafını manşet görseli olarak kullanan Breitbart News özür diledi. Breitbart News yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: “Bu görsel, jet-ski kullanan bir kişiyi göstermek için kullanılmıştır. Breitbart Londra, Sayın Podolski’den özür diliyor. Podolski’nin bir mülteci çetesi üyesi olduğu ya da insan kaçakçılığı yaptığına dair herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Yakın zamanda milli takımı bıraktığını açıklayan Podolski’ye hayatında bol şans diliyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.