Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dev-Genç liderlerinden Bülent Uluer hayatını kaybetti: “Biz de bir gün gideceğiz, ama hatıralar yaşayacak”

1978-80 yılları arasında Dev-Genç başkanlığı yapan Bülent Uluer hayatını kaybetti. Bir haftadır akciğer rahatsızlığı sebebiyle hastanede tedavi gören Uluer’in cenazesinin ne zaman kaldırılacağı açıklanmadı.

Bülent Uluer’in 16 Mart 1978 Beyazıt Katliamı’nın 36. yılında yaptığı konuşma: “Karşımızda Beyazıt Cami, yan tarafta Bakırcılar Çarşısı, İstanbul Üniversitesi ana kapısı, hepsi duruyor. Biz de bir gün gideceğiz, ama bunlar gene duracaklar hatıralar yaşayacak burada”

Bülent Uluer Kimdir?

Bülent Uluer, 1952 yılında Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde bir dönem öğrenci derneği başkanı oldu, Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun kuruluşunda yer aldı.

Uluer, 1978 yılına kadar Dev-Genç Genel Sekreterliği, 1978-80 yılları arasında Dev-Genç başkanlığı yaptı.12 Eylül darbesi sırasında ilk arananlar listesinde yer alan Uluer, yurtdışına çıkıp bir süre Filistin’de gerilla eğitmi aldıktan sonra sonra Avrupa’da yaşamaya başladı.

Aldığı cezaların zaman aşımına uğraması sebebiyle sonra Türkiye’ye dönen Uluer, 1995 seçimlerinde Halkın Demokrasi Partisi’nden (HADEP) milletvekili adayı oldu. Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) kuruluşuna katılan Uluer, ÖDP Parti Meclisi üyeliği yapmıştı.  Daha sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Danışma Kurulu üyeliğine seçilen Uluer, Haziran 2015 seçimlerinde HDP İstanbul 1. bölge milletvekili adayı oldu.

Bülent Uluer’in gençlik yıllarından bir fotoğraf:

bülent

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.