Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Şükrü Kızılot hayatını kaybetti

Türkiye’nin önde gelen vergi uzmanlarından Prof. Dr Şükrü Kızılot hayatını kaybetti. Üç yıl önce beyin kanaması geçiren Kızılot, 15 gün önce yeniden rahatsızlanmıştı ve yoğun bakımda tedavi altında tutuluyordu.

Hürriyet gazetesi yazası Kızılot, 59 yaşındaydı. Türkiye’de vergi alanında akla ilk gelen isimlerdendi. 2012 yılında 32 yıldır eğitim verdiği Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünden emekli olmuştu.

Yaklaşık üç yıl önce ofisinde arkadaşları ile yemek yerken aniden fenalaşan ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Kızılot, uzun süre tedavi görmüştü. İki hafta önce durumu ağırlaşan Kızılot, Güven Hastenesi’nde tedavi görüyordu. Son üç gündür yoğun bakımda tutulan Kızılot saat 16.00 civarında vefat etti.

Şükrü Kızılot kimdir?

Çorum doğumlu olan Şükrü Kızılot, Maliye Bakanlığı’nda 8 yıl çalıştı. Ardından, önce Adana İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde, sonra Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Maliye Fakültesi’nde asistan olarak göreve başladı. Kızılot, Gazi Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyeliği görevini ve aynı üniversitede Maliye ve Vergi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nü yürüttü. Hürriyet gazetesinde yazarlık yapan Prof. Dr. Kızılot, vergi alanında pek çok kitap ve köşe yazısı kaleme almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.