Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doğan Yurdakul hayatını kaybetti

Gazeteci Doğan Yurdakul 71 yaşında Datça’daki evinde hayatını kaybetti. Yurdakul’un cenazesinin tarihi yapılacak otopsinin ardından açıklanacak. 

Doğan Yurdakul 1946’da, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Fransa’da Sorbonne ve Vincennes, İsviçre’de Cenevre üniversitelerinde lisansüstü öğrenim gördü. Yenigün, Ulus, Vatan, Aydınlık, Evrensel, Siyah-Beyaz, Günaydın gazeteleriyle Kim, Yön ve Devrim dergilerinde çalıştı. 32. Gün adlı televizyon programının Ankara temsilciliğini yürüttü. 35 yılın ardından emekli oldu. 1998’den bu yana yaşamını çevirmenlik yaparak ve kitap yazarak sürdürüyordu.

Doğan Yurdakul, Odatv davası kapsamında Silivri Cezaevi’nde 22 Şubat 2012’ye kadar bir sene Ahmet Şık ve Nedim Şener’le aynı koğuşta kalmış, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti. Yurdakul, kendisi cezaevindeyken hayatını kaybeden eşi Güngör Yurdakul’un 15 Eylül 2011’deki cenaze törenine cezaevi aracıyla getirilmişti:

doğan

 

Yurdakul’un kitapları:

Sırların Kavşağında / Eylül 2004

Reis, Gladio’nun Türk Tetikçisi  (Soner Yalçın’la birlikte) / Nisan 2003 / Nisan 2008

Bay Pipo, Bir MİT Görevlisinin Sıradışı Yaşamı: Hiram Abas (Soner Yalçın ile birlikte) / Aralık 1999 / Nisan 2008.

Adalet Savaşçısı Menderes’in Avukatı Burhan Apaydın’ın Anıları (Cengiz Erdinç ile birlikte) / 2012

Abi, Kabadayılar, Mafya ve Derin Devlet / 2012

Manşeti Yıkın / 2014

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.