Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İlhan Cihaner: “Fethullahçı yapılanma yürütseydi bu süreci onlar da böyle bir şey yapardı”

CHP Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Celal Çelik’in gözaltına alınmasının gözdağı olduğunu belirtti ve “Fethullahçı yapılanma yürütseydi bu süreci onlar da böyle bir şey yapardı. Celal Çelik bu tarz bir suçlamaya maruz kalacak son kişilerden olsa gerek” dedi.

Digiturk aboneliğinin iptal ettirilmesinin bir suç delili olamayacağını söyleyen Cihaner, “Asıl gözaltı gerekçesinin CNN Türk’te katıldığı programda bazı AKP’lilerle ilgili şüphe bildirmiş olması, Bylock listelerinin domine edilmiş olduğunu dillendirmesi ve en önemlisi de kendisinin yaptığı ‘Bylock’cular her yerde var bir tek AKP’lilerde yok’ tespitlerinin olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Cihaner, Celal Çelik hakkında alınan gözaltı kararının hukuksuz olduğunu belirtirken “İltisak sözcüğü sanırım suçlama içerisinde var. İltisak idari bir tedbire yol açabilir ama bir adli soruşturmada iltisak diye bir delil veya suç kategorisi yoktur. Adli soruşturmada üyelik vardır, yöneticilik vardır, sıkıntılı olmasına rağmen üye olmamakla birlikte örgüt adına eylemlerde bulunmak vardır ama iltisak yoktur. Bu çok büyük hukuksuzluk ve gözdağıdır” dedi.

Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) avukat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Ankara’da gözaltına alındı. Çelik, 2011’de Yargıtay’da istifa etmesinin gerekçeleri arasında İlhan Cihaner hakkında yürütülen soruşturmayı göstermişti.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.