Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Irak Başbakanı Ebadi: “Telafer’de teslim olan IŞİD’lilerin eş ve çocuklarının yarısı Türk vatandaşı”

Irak Başbakanı Haydar el Ebadi, AP’ye verdiği mülakatta, IŞİD ile ilişkili oldukları şüphesiyle Musul’a yakın bir kampta tutulan yüzlerce kişinin yarıya yakınının Türk vatandaşı olduğunu söyledi.
Ebadi, Musul yakınlarında yakalanan 16 yaşındaki Alman vatandaşı IŞİD’li kadın militan Linda Weznel’in halen Bağdat’ta tutuklu olduğunu ve idam cezasına çarptırılabileceğini açıkladı.
Weznel ile aynı cezaevinde Belçika, Fransa, Suriye ve İran uyruklu IŞİD mensubu kadın tutuklular da bulunuyor. Ayrıca Musul’da bir cezaevinde IŞİD saldırılarına katıldıkları düşünülen 100’ü aşkın yabancı kadının olduğu biliniyor.

Ülkelerine yollanacaklar

Musul yakınındaki kampta halen 1333 kadın ve çocuk bulunuyor. Bu kişiler, Ağustos sonunda Telafer’e düzenlenen operasyon sırasında kendileri Kürt güçlerine teslim olmuş. Ebadi kamptakilerin çoğunun herhangi bir suça karışmadığını düşündüklerini ve iade edilmeleri için ülkeleriyle tam bir işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi ve şu ana kadar sayıları 100’e yakın kişinin ülkelerine yollandığını ekledi.
IŞİD’in hilafet ilanının ardından Irak ve Suriye’ye değişik ülkelerden binlerce kişi gelmişti. Bunların önemli bir bölümü Irak’ta IŞİD’e yönelik operasyonlarda gözaltına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.