Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran Devrim Muhafızları’ndan Trump’a: “Bizi terör örgütü listesine alırsanız, size IŞİD muamelesi yaparız”

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, ABD’nin Devrim Muhafızları’nın terör örgütü ilan etmesi durumunda “ABD ordusunu IŞİD ile bir tutacaklarını” söyledi. İran Devrim Muhafızları’na bağlı haber organı Sepah News’ün aktardığına göre Caferi, “ABD yönetiminin Devrim Muhafızları’nı terör örgütü listesine almak gibi bir aptallık yapacağına dair haberler doğruysa, Devrim Muhafızları, ABD Silahlı Kuvvetleri’ne tüm dünyada ve özellikle de Ortadoğu’da IŞİD’e yaptığı muameleyi yapacaktır” dedi.

(İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi)
(İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi)

Financial Times ve Politico gibi saygın basın organları, Trump yönetiminin İran Devrim Muhafızları’nı terör listesine almayı planladığını yazmıştı. Söz konusu iddialara İran’ın en üst düzey askeri ve siyasi isimlerinden sert tepkiler geldi. Devrim Muhafızları Komutanı Caferi, ABD’nin baskı yaparak İran’ı bölgesel konularda müzakere masasına çekeceğini düşünmesi durumunda bunun hata olacağını ifade etti.  Caferi, aynı zamanda, ABD’nin Devrim Muhafızları’na yönelik herhangi bir yaptırım uygulaması halinde “İran füzelerinin 2 bin kilometrelik menzili içerisinde bulunan tüm askeri üslerden çekilmeleri gerekecek” dedi.

İran’dan ABD Başkanı Trump’ın İran Devrim Muhafızları’nı “terör örgütleri” listesine alma ihtimaline karşı bir başka tepki de İran hükümetinden geldi. İran hükümet sözcüsü “ABD bu adımı atarsa, teröristlerin tarafına katılmış olur” derken, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in baş danışmanı Velayeti ise, olası adıma karşı “tüm seçenekler masada” dedi.

İran’ın resmi haber ajansı ISNA’nın aktardığına göre, İran Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Cezayiri de “Anlaşılan Trump yönetimi sadece küfürden anlıyor ve gücün dünyadaki yeni anlamını idrak edebilmesi için biraz şoka ihtiyacı var” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.