Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaliforniya’daki üzüm bağlarında çıkan yangında en az 10 kişi hayatını kaybetti

ABD’nin Kaliforniya eyaletinin kuzey kısmında, şarap üretimiyle bilinen bölgelerde hızla yayılan yangın en az 10 kişinin ölümüne yol açtı.

Pazar gecesi çıkan yangının hızla şiddetlenmesi nedeniyle üzüm bağlarıyla ünlü Napa, Sonoma ve Yuba bölgelerinden 20 bini aşkın kişi tahliye edildi. Üzüm bağlarında çalışan yüzlerce kişiyse hava yoluyla tahliye edildi.

İtfaiye görevlilerinin yangınla mücadelesi hâlâ sürerken, Kaliforniya Valisi acil durum ilan etti. Kalifornia Orman ve Yangın Koruma Kurumu’nun başı Kim Pimlott, yangında 1500 dolayında evin tahrip olduğunu söyledi. Yangınınsa nasıl çıktığı henüz bilinmiyor.

Yangında 10 kişinin hayatını kaybetmesinin yanı sıra, bölgede yaralananlar ve haber alınamayanlar da olduğu kaydedildi. Alevlerin, rüzgar, düşük nem oranı ve sıcak, kuru hava nedeniyle hızla yayıldığı belirtiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.