Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Irkçılığa tövbe eden ünlü İngiliz Neo-Nazi’den itiraflar: “Yahudi ve eşcinselim”

1980’li yıllarda aşırı-sağ İngiliz Ulusal Cephe (National Front) Partisi’nin önde gelen isimlerinden olan Neo-Nazi Kevin Wilshaw, aşırı sağcı görüşlerini terk ettiğini, eşcinsel olduğunu ve Yahudi kökenleri olduğunu açıkladı.

Bir zamanlar İngiltere’deki aşırı sağ ve faşist siyasi hareketlerin tanınan figürlerinden bir olan 58 yaşındaki Wilshaw, İngiliz Channel 4 News kanalına verdiği röportajda, ırkçı ve faşist geçmişini terk ettiğini söyledi. Wilshaw’un kastettiği şiddet dolu geçmişi, birilerinin kafasında sandalye kırmak, bir camiyi tahrip etmek ve internet üzerinde şiddet dolu ırkçı söylemler kullanmaktan ötürü tutuklanmak gibi vakalar barındırıyor.

nazi

İngiliz Ulusal Partisi’nin (British National Front) 40 yıllık üyesi olan Wilshaw, söz konusu röportajı, “eşcinsel olduğundan şüphelendikleri için” kendi partisinin üyelerinin hedefi haline gelmesi üzerine verdi. Bu senenin başında mensubu olduğu aşırı sağ hareketten ayrılan Wilshaw, “Eşcinselsen bu toplum içerisinde kabul edilebilir bir şey fakat bu tür insanlar için bu kabul edilebilir değil. Benim de eşcinsel olduğumdan şüphelendikleri bir-iki olay yaşanınca ben de bu nefret ve tacizin mağduru oldum” dedi.

“Evet bu son derece bencilce bir şey ama doğru. Taciz edilen, bağrılan ve sokakta suratına tükürülen insanlar gördüm fakat aynı şey sana yapıldığından bir anda yapılan şeyin ne kadar yanlış olduğunu anlıyorsun” diyen Wilshaw, 40 yıllık ırkçı geçmişiyle uyuşmayan bir başka özelliğini de ifşa etti: “Anne tarafım Yahudi ve annemin kızlık soyadı Benjamin.”

(Kevin Wilshaw kolunda Nazi pazubandıyla)
(Kevin Wilshaw kolunda Nazi pazubandıyla)

Irkçı geçmişinden ve yaptıklarından ötürü kendini suçlu hissettiğini dile getiren Wilshaw, beyazların üstünlüğünü savunan, ırkçı ve faşist hareketlerle ilişiğini kestiğini ve “bunca yıllık deneyimini iyi bir amaç için kullanmayı umduğunu” söylüyor: “Evet, zarar vermek istiyorum fakat sıradan insanlara değil, bu ırkçılık saçmalığını yayan insanlara. Onların canlarını acıtmak, bu şiddete maruz kalmanın ne demek olduğunu onlara göstermek istiyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.