Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Maden işçisi: “Maden sahaları satılırsa kendimizi yerin altına kilitleriz”

Genel Maden İş Sendikası, (GMİS) TBMM’deki torba yasa içinde yer alan Türkiye Taş Kömürü’nün (TTK) ve Türkiye Taş Kömürü (TKİ) bünyesinde bulunan maden sahalarının satılmasını öngören düzenlemeye tepki için direnişe hazırlanıyor.

“Kendimizi yerin altına kilitleriz”

Genel Maden İş Sendikası Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Zonguldak’da yayın yapan yerel Elmas TV’de yaptığı açıklamada, yasa sonrasında TTK sahalarında satış olması durumunda “7600 maden işçisinin yerin altına kendini kilitleyeceğini” söyledi.

İsa Mutlu’nun açıklamasının tamamı şu şekilde:

GMİS Başkanı Ahmet Demirci ise Zonguldak maden işçilerinin geçmiş yıllardaki eylemlerine gönderme yaparak yasa maddesinin geri çekilmesini istedi. Demirci’nin sözleri şöyle:

“Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun bir çakıl taşının dahi özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü özelleştirme ölüm demektir. Bu yasa tasarısı derhal geri çekilmelidir. Eğer Hükümet bu sese kulak vermezse 1990-1991 ve 1994 yıllarında olduğu gibi madenciler ve bölge halkı olarak tek yürek, tek ses meydanlarda olacağız.”

 Üzülmez maden sahasında toplanan TTK işçileri de sendikanın direniş kararını alkışlarla karşıladı. Sendikanın internet sitesinde Üzülmez’deki sendika yöneticisinin konuşması ve işçilerin destek görüntüleri paylaşıldı:

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.